• VIOS trakteert EEC op onnodige nederlaag

  26 aug 2018
 • Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen de verse vierdeklasser VIOS op het programma voor EEC 1. Op voorhand een pikante wedstrijd omdat trainer Edwin Guchelaar en VIOS trainer Alex Padding elkaar al lange tijd kennen. Edwin maakte zelfs zijn debuut bij Sleen onder deze trainer en ze hebben ook samengewerkt bij Fit Boys in het verleden. Behalve een oefenpotje stond er dus ook de ‘trainers eer’ op het spel. Daarnaast kennen de teams elkaar uit de competitie van de voorbije jaren, waarin VIOS het vaak lastig had tegen EEC en regelmatig verloor, maar wel altijd hoger wist te eindigen in de eindrangschikking.
   
  Trainer Guchelaar kon vandaag niet beschikken over veel van zijn beoogde selectieleden. Vakantieplannen gooiden roet in het eten. Onder hen ook doelman en aanvoerder Jasper Lubbers, wat meteen zorgde voor kopzorgen. Gelukkig was Olf Riemeijer bereid om het doel vanmiddag te verdedigen en het keeperstenue van Jasper eenmalig over te nemen.
  In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Over en weer vielen kansen te noteren en uiteindelijk was het VIOS dat voor het eerst het net wist te vinden. Assistent-scheidsrechter Richard Venema vlagde echter voor buitenspel en de enigszins warrig leidende scheidsrechter ging hierin mee onder luid protest van de bank van VIOS. De vrije bal die werd toegekend leidde de 1-0 in aan de andere kant. Een combinatie door het middenveld werd goed verlengd en uiteindelijk wist Erwin Huizing met een lage strakke voorzet zijn vrijstaande broer Remco te vinden. Met tijd genoeg om de bal aan te nemen en voor zijn goede been te leggen, schoot Remco de eerste treffer van EEC dit seizoen tegen de touwen. Helaas viel de 1-1 ook al snel, nadat een onzorgvuldige terugspeelpass door keeper Olf niet goed kon worden uitverdedigd en zo kwam VIOS weer terug in de wedstrijd.
   
  Wederom ging het spel heen en weer en werd aan beide kanten de paal geraakt. Voor EEC met een hard diagonaal schot van linksback Ronald Ottens die goed mee opkwam. EEC kwam wel weer op voorsprong in de eerste helft. Topscorer van afgelopen seizoen, Mark Wanders, schoot de bal in de korte hoek onberispelijk binnen na een goede aanval van de kant van EEC. Nog voor rust kwam VIOS op gelijke hoogte, wederom door een actie die te verdedigen leek. Olf was kansloos en werd wederom gepasseerd. Al met al was het een vermakelijke eerste helft met kansen over en weer, waarbij de 2-2 tussenstand recht deed aan de verhoudingen.
  De tweede helft kwamen er twee verse wissels binnen de lijnen; Jos van der Veen en Bart Rietveld. Het systeem werd omgezet van 4-3-3 naar 4-4-2 en direct na de aftrap liep de wedstrijd gelijk op, al vielen er wel minder kansen te noteren dan in de eerste helft. Door tweemaal knullig balverlies aan Eeser zijde wist de thuisploeg nog wel 2 keer te scoren. Olf werd beide keren kansloos gelaten. Aan de andere kant kon Ees er niet veel tegenoverstellen en werd de keeper van VIOS nooit meer echt getest. Ook het inbrengen van de laatste wissel, Leon Bolhuis, kon niet zorgen voor de ommekeer aan Eeser zijde. Een positieve noot was de getoonde werklust, aan het spel moet nog wel het één en ander verbeterd worden. Met de conditie waarin de grasmatten in Zuid-Oost Drenthe verkeren is het nog even schipperen om de juiste trainingsarbeid neer te kunnen leggen. Volgende week begint de bekercompetitie al voor EEC 1 en 2. Hopelijk herstelt de grasmat zich snel genoeg en kunnen we oer drie weken aan de competitie gaan beginnen!