• Buinerveen 1 - EEC 1 (EEC1)

  30 okt 2016
 • EEC wint eenvoudig in Buinerveen

  Vanmiddag stond de uitwedstrijd tegen Buinerveen op het programma. Na de nederlaag tegen Gasselternijveen was EEC verplicht om vandaag in ieder geval een gezonde dosis strijd te leveren. Gezien de huidige stand in de competitie zou dan uiteindelijk het voetballende vermogen van EEC de doorslag moeten geven. Dit deden de vandaag in het oranje spelende Eesenaren ook, en zo won EEC vrij eenvoudig in Buinerveen. Uiteindelijk werd het 1-5.
  Vooraf had het technische kader van EEC nog een grote uitdaging. Beide keepers van de 1ste selectie waren geblesseerd en konden niet spelen. Gelukkig bood aanvallende middenvelder Mark Wanders de helpende hand. Achteraf een prima keuze. Hij keepte een puike partij.
  In tegenstelling tot de vorige wedstrijd kon speler/coach van der Valle weer meespelen. Ondanks het feit dat de jaartjes beginnen te tellen is hij voor de ploeg uit Ees een absolute meerwaarde zodra hij in het veld staat. Er komt meer rust in het spel waardoor de jonge, fanatieke ploeg beter speelt en de passes die hij geeft zijn nog altijd van uitstekende kwaliteit.

  Beide ploegen begonnen toch enigszins afwachtend in de beginfase. Na 10 minuten kreeg EEC steeds meer de overhand en was het wachten op de eerste treffer. In de 18de minuut was het raak. Een strakke corner werd in eerste instantie door Harjo van der Valle op de lat gekopt. De terugkaatsende bal was voor goaltjesdief Bart Rietveld die de 0-1 binnen kopte. EEC ging op zoek naar de 2de treffer. Op wat afstandschoten na kon Buinerveen niet echt een vuist maken. Na 28 minuten werd het dan ook 0-2. Slordig balverlies aan de kant van Buinerveen zorgde ervoor dat Bart Rietveld de bal kon onderscheppen en vervolgens raak schoot. Een gemakkelijke middag leek in het vooruitzicht totdat Aron de Graaf van Buinerveen de keeper van EEC voor de goal zag staan. Hij bedacht zich niet en schoot de bal van afstand fraai over de keeper. 1-2 en de spanning was weer terug in de wedstrijd. EEC ging weer ten aanval om zo snel mogelijk de voorsprong weer uit te breiden naar twee doelpunten verschil. EEC kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel maar het ontbrak aan de afronding.

  EEC begon wat nonchalant aan de 2de helft. Het eerste kwartier viel er weinig te beleven. Na een dik uur spelen viel daar dan toch de 3de goal van EEC. Jan Peter Hogenboom slingerde de bal voor de goal en Harjo van der Valle wist hem tegendraads in te koppen waardoor de keeper op het verkeerde been stond. 1-3. Buinerveen probeerde het nog wel maar kansen kreeg het niet. Wel werd het nog gevaarlijk uit een vrije bal die over werd geschoten. In de 75ste minuut werd het 1-4. Het was wederom middenvelder Jan Peter Hogenboom die een prima voorzet gaf en dit keer was het invaller Tim Brinkman die zijn hoofd er tegenaan zette. 2 minuten voor tijd was het Remco Huizing die de 5de treffer liet aantekenen nadat zijn broertje was opgestoomd over de rechterkant en hem bediende.

  Achteraf een eenvoudige overwinning voor de mannen uit Ees. Volgende week zal er minstens uit het zelfde vaatje moeten worden getapt om een resultaat te halen. Dan komt het sterke Eext op bezoek. Een belangrijk schakelduel om aan te haken bij de subtop of om te blijven hangen in de middenmoot. Tot volgende week op sportpark “de Dillen”.